sâmbătă, 9 aprilie 2016

Karma

                     

                                   Buna seara dragii mei cititori,astazi vom vorbi despre karma.Ce este ea?Cum ne afecteaza?Eu personal sunt sigura ca exista.Ai tu de ales în ce priveşte ceea ce se întâmplă cu tine după ce mori? Există reîncarnare? Există viaţă după moarte? Ce putem spune despre karma?


                                  Dintotdeauna oamenii s-au întrebat ce este dincolo de mormânt – în cazul în care este ceva. Este moartea sfârşitul existenţei sau intrarea în eternitate sau o pauză între mai multe vieţi pe pământ? Unii spun că sufletul se reîncarnează de mai multe ori în trupuri diferite şi aproximativ 25% dintre americani cred acest lucru. De ce sunt aşa de mulţi oameni atraşi de reîncarnare?


                                   
Reîncarnarea oferă speranţă multor oameni. Dacă nu facem ce trebuie în această viaţă, mai avem o şansă într-o viaţă ulterioară. Totuşi, chiar şi cei care cred în reîncarnare admit faptul că marea majoritate a oamenilor nu îşi aminteşte de viaţa anterioară. Atunci cum putem învăţa din greşelile trecute dacă nu ni le putem aminti? Se pare că facem aceleaşi greşeli din nou şi din nou. Ţinând seama de rata greşelilor morale din istoria omenirii, avem oare vreun motiv să sperăm că, într-o viaţă viitoare, vom face lucrurile aşa cum trebuie?


De asemenea, reîncarnarea pretinde că asigură dreptatea. Conform legii karma (o lege impersonală şi inflexibilă a universului), în fiecare viaţă primim ceea ce merităm. Faptele nostre bune atrag după ele rezultate bune, iar faptele noastre rele atrag după ele rezultate rele de la o viaţă la alta. Conform legii karma, nicio suferinţă nu este nedreaptă, pentru că niciun om nu este nevinovat. Orice suferinţă este bine meritată pe baza unei karme rele. Copilaşul născut fără picioare merită acest lucru, la fel şi femeia care a fost violată. Fiecare ne purtăm karma de la o viaţă la alta. Nu există har, iertare sau milă. Nu numai că acest lucru nu este o veste bună pentru cei împovăraţi cu o conştiinţă încărcată, dar karma intră în conflict şi cu simţul nostru moral, care ne spune că anumite suferinţe nu sunt meritate, că trebuie să ne fie milă de cei suferinzi şi că trebuie să facem ceva pentru a alina durerea.



"Soarta este un rezultatul trecutului. Voinţa liberă este rezultatul prezentului. Când ne uităm înapoi, noi simţim impactul soartei. Când ne uităm înainte, noi vedem dansul voinţei energizante libere."
Sri Chinmoy


 Prin karma (sanscrită: कर्म, karman, pali: kamma - efect, faptă) este înțeles un concept filosofic-religios, prin care fiecare acțiune - fizică sau spirituală - are în mod inevitabil o urmare. Aceasta nu se manifestă neapărat în actuala viață.
Karma sau Legea Universului pentru cauză şi efect, este explicaţia pentru multe dintre lucrurile care se întâmplă în viaţă




"Karma" înseamnă acțiune. Pentru a înțelege mai bine conceptul de karma, Swami Vivekananda în cartea sa, "Raja Yoga", folosește exemplul unei pietre aruncată în vid (unde forța gravitațională a planetelor nu există). Orice piatră arunci în acest mediu se va întoarce în cele din urmă la tine, cu un impuls (masă x viteză) egal cu cel care l-ai folosit pentru a o arunca. În același fel, orice acțiune se întoarce în cele din urmă, egal și in aceeași formă, la cel care a inițiat-o.


De ce nu este acest concept evident pentru noi toți? Explicația yoginilor himalaieni este: "pentru că uităm". Uneori, efectul acțiunilor din trecut se manifestă la un moment ulterior în aceeași viață, alteori se actualizeaza doar într-o viață viitoare, când condițiile sunt propice. Chiar când se manifestă în viața actuală, noi am uitat de mult acțiunea respectivă. Și nici nu putem vedea întotdeauna legătura, pentru ca ea nu este doar la nivelul fizic, material. Căile "Domnului" nu sunt întotdeauna ușor de înțeles. Este nevoie de o adâncă profunzime spirituală.


Chiar mai dificil este să poți vedea conexiunea cu o faptă dintr-o viață anterioară, mai ales când cei mai mulți dintre noi ne întrebam încă dacă așa ceva chiar există.
Karma nu înseamna neapărat ceva rău, și nu are decât o legătură extrem de vagă cu ideea creștină de "păcat". Nu este o pedeapsă. Este pur și simplu legea firii, unde ceea ce semeni, aia culegi. Faptele bune se vor întoarce cândva la tine, la fel ca și cele negative. Depinde ceea ce proiectezi în viață, în fiecare moment.
Pe scurt, karma este un concept religios si filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizica sau spirituala are o urmare obligatorie, pozitiva sau negativa.


 Daca in viata asta nu ti-ai indeplini Scopul, atunci te vei reintoarce intr-o forma sau alta in viata viitoare pentru ca spiritul tau nu se poate uni cu energiile Universului daca nu-ti duci la bun sfarsit Scopul.
 Poate unele din cele mai dese trairi cu nuante paranormale care ne indica existenta unei vieti anterioare sunt déjà-vu-urile. Experientele deja-vu, care ne iau prin surprinde, total neasteptate, ne dau senzatia ca am mai trait acel sentiment, am mai facut acel gest, am mai cunoscut pe acel cineva teoretic nou pentru noi candva in trecut.
 Subconstientul lucreaza intens in timp ce dormim si deseori chiar atunci ni se dezvaluie prin vise si cosmaruri. De altfel, credinta in vieti anterioare, in reincarnare spune ca anumite vise placute, dar si cosmarurile cele mai crunte sunt reveniri din subconstient in acele locuri placute sau in acele experiente traumatice vazute/traite intr-o viata anterioara.

 Unele persoane au amintiri foarte vii, foarte concrete, insa nimeni din cei indicati ca ar fi participat la acele evenimente din trecut nu-si amintesc sa se fi intamplat vreodata asa ceva. Poate fi vorba de amintiri false, caci minte ne poate juca multe feste, dar, in functie de intensitatea amintirilor, poate fi vorba si de rememorari dintr-o viata anterioara.

 Nici macar expertii in psihiatrie nu pot gasi cauza exacta a fobiilor, un motiv semi-plauzibil pentru existenta lor fiind faptul ca frica exagerata de serpi, inaltimi sau paianjeni (de exemplu) fac parte din psihicul uman ca parte a instinctului nostru de supravietuire. Insa unele persoane sufera de fobii foarte greu explicabile: cum sa-ti fie teama de apa, de cifre, de oglinzi, de anumite culori sau de fluturi? Acestea nu prezinta vreun pericol direct asupra omului. Cele mai bizare fobii sunt, deseori, atribuite unor experiente traumatizante din vietile noastre trecut.


 Desi nu le cere nici jobul, nici educatia academica, anumite persoane sunt fascinate intr-un mod inexplicabil de culturi straine. Spre exemplu, ce treaba are un functionar la banca cu limba sanscrita sau cu mitologia greaca? Mai mult, aceste persoane au si o senzatie bizara de familiaritate atunci cand intra in contact cu orice element al acelei culturi straine de care se timp puternic atrasi. Iata un alt semn ca acestea au avut o viata anterioara si au facut parte chiar din cultura respectiva.

 Astept comentarile voastre si astept sa va abonati daca va plac postarile mele.Sa aveti o seara linistita!
Cum identificam sufletul pereche? Intalnirea cu sufletul pereche prezinta toate aspectele unei intalniri karmice, de aceea se si confunda atat de usor, insa sunt cateva ”amanunte” in plus. Putem spune ca intalnirea cu sufletul pereche este mai mult decat o intalnire karmica. Cand va intalniti sufletul pereche, veti observa de asemenea o serie de coincidente, sincronicitati, tot felul de situatii speciale care va aduc unul langa celalalt din ce in ce mai mult. Fata de intalnirea karmica, sentimentul care va inunda in apropierea sufletului pereche este pur pozitiv, de liniste, relaxare, si libertate, puteti fi voi insiva. Deci, daca simtiti atractie si iubire fata de persoana respectiva dar si un anumit blocaj, de parca nu v-ati putea exprima in mod liber ceea ce simtiti, atunci acea intalnire nu este cu sufletul pereche, ci este o intalnire karmica. Majoritatea persoanelor au 3-4 intalniri karmice de-a lungul vietii, aceste regasiri pot fi in familie, prieteni sau in dragoste. Daca intalnirea karmica este posibila intre persoane cu o compatibilitate scazuta, sufletele pereche au intotdeuna o compatibilitate buna. Natura si durata relatiei este relevanta. Sufletele pereche se ajuta reciproc in dezvoltarea persoanala. De aceea, daca intr-o relatie el se dezvolta alaturi de ea, dar ea se sacrifica si face compromisuri, adica unul beneficiaza mai mult decat celalalt, atunci cei doi nu sunt suflete pereche. Durata relatiei este esentiala. In cazul intalnirilor karmice cele doua persoane s-au intalnit cu un motiv si vor avea o legatura pana cand au indeplinit acel scop. Poate fi 5 luni, 4 ani sau 15 ani etc. Daca dupa o perioada de relatie intensa, coincindentele incep din nou sa apara, dar de data aceasta cu scopul de a va desparti, atunci inseamna ca drumul vostru comun s-a incheiat. Poate fi vorba de un loc de munca in alt oras, de o a treia persoana in relatie sau alte impedimente care incep sa fie tot mai dese si care sa contribuie la a va desparti. Misiunea karmica s-a incheiat si este important sa intelegeti acest lucru, sa nu luptati pentru ceva ce evident nu mai poate fi continuat. Incercati sa va dati seama care a fost MOTIVUL intalnirii karmice (sau aflati din harta relationala karmica): ati avut parte de un ajutor, ati schimbat ceva in viata voastra, v-ati mutat intr-un alt loc, ati primit cu un copil minunat, ati invatat ce este iubirea etc. O relatie karmica are mereu un motiv bine intemeiat ,dar mai greu de realizat de cei implicati). Cand este vorba de sufletul pereche, atunci liniile destinului merg foarte frumos impreuna. Daca el are o oferta de lucru in strainatate, acest lucru nu va duce la despartire, ci dimpotriva el va gasi si pentru ea locul de munca la care visase; daca ea isi doreste o familie si copil, el va avea noroc la o suma de bani; daca ea urmeaza un curs de medicina naturista, acest lucru il va salva pe el de la o operatie si se va vindeca repede, etc. Toate evenimentele din viata ambilor parteneri, vor avea efect benefic asupra relatiei de cuplu: pentru ca sufletele pereche sunt impreuna ca sa se ajute sa evolueze. Read more: http://astrologykom.blogspot.com/2010/04/intalnirea-karmica.html#ixzz45LxHNeyf

Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ
Cum identificam sufletul pereche? Intalnirea cu sufletul pereche prezinta toate aspectele unei intalniri karmice, de aceea se si confunda atat de usor, insa sunt cateva ”amanunte” in plus. Putem spune ca intalnirea cu sufletul pereche este mai mult decat o intalnire karmica. Cand va intalniti sufletul pereche, veti observa de asemenea o serie de coincidente, sincronicitati, tot felul de situatii speciale care va aduc unul langa celalalt din ce in ce mai mult. Fata de intalnirea karmica, sentimentul care va inunda in apropierea sufletului pereche este pur pozitiv, de liniste, relaxare, si libertate, puteti fi voi insiva. Deci, daca simtiti atractie si iubire fata de persoana respectiva dar si un anumit blocaj, de parca nu v-ati putea exprima in mod liber ceea ce simtiti, atunci acea intalnire nu este cu sufletul pereche, ci este o intalnire karmica. Majoritatea persoanelor au 3-4 intalniri karmice de-a lungul vietii, aceste regasiri pot fi in familie, prieteni sau in dragoste. Daca intalnirea karmica este posibila intre persoane cu o compatibilitate scazuta, sufletele pereche au intotdeuna o compatibilitate buna. Natura si durata relatiei este relevanta. Sufletele pereche se ajuta reciproc in dezvoltarea persoanala. De aceea, daca intr-o relatie el se dezvolta alaturi de ea, dar ea se sacrifica si face compromisuri, adica unul beneficiaza mai mult decat celalalt, atunci cei doi nu sunt suflete pereche. Durata relatiei este esentiala. In cazul intalnirilor karmice cele doua persoane s-au intalnit cu un motiv si vor avea o legatura pana cand au indeplinit acel scop. Poate fi 5 luni, 4 ani sau 15 ani etc. Daca dupa o perioada de relatie intensa, coincindentele incep din nou sa apara, dar de data aceasta cu scopul de a va desparti, atunci inseamna ca drumul vostru comun s-a incheiat. Poate fi vorba de un loc de munca in alt oras, de o a treia persoana in relatie sau alte impedimente care incep sa fie tot mai dese si care sa contribuie la a va desparti. Misiunea karmica s-a incheiat si este important sa intelegeti acest lucru, sa nu luptati pentru ceva ce evident nu mai poate fi continuat. Incercati sa va dati seama care a fost MOTIVUL intalnirii karmice (sau aflati din harta relationala karmica): ati avut parte de un ajutor, ati schimbat ceva in viata voastra, v-ati mutat intr-un alt loc, ati primit cu un copil minunat, ati invatat ce este iubirea etc. O relatie karmica are mereu un motiv bine intemeiat ,dar mai greu de realizat de cei implicati). Cand este vorba de sufletul pereche, atunci liniile destinului merg foarte frumos impreuna. Daca el are o oferta de lucru in strainatate, acest lucru nu va duce la despartire, ci dimpotriva el va gasi si pentru ea locul de munca la care visase; daca ea isi doreste o familie si copil, el va avea noroc la o suma de bani; daca ea urmeaza un curs de medicina naturista, acest lucru il va salva pe el de la o operatie si se va vindeca repede, etc. Toate evenimentele din viata ambilor parteneri, vor avea efect benefic asupra relatiei de cuplu: pentru ca sufletele pereche sunt impreuna ca sa se ajute sa evolueze. Read more: http://astrologykom.blogspot.com/2010/04/intalnirea-karmica.html#ixzz45LxHNeyf

Copy the BEST Traders and Make Money : http://ow.ly/KNICZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu