marți, 5 aprilie 2016

Dansul la bara

       

          Bună seara dragii mei cititori,în seara asta va voi vorbi despre un subiect controversat,dansul la bară. Lumea cand aude de dansul la bara se gândeste la niste fete provenind din clasa socială de jos,care îsi vând corpul,teorie total gresită.Dansul la bara nu mai este specific doar cluburilor de striptease.

        Dansul la bara îsi are originea in America,ce a ajuns dintr-o distracție rezervată bărbaților într-un dans sportiv în toata regula si o să vă explic si de ce.Astazi peste 500.000 de americani practica acest sport care se extinde si in Europa si Asia destul de rapid.

        Acest sport implică un antrenament extenuant,cu o încălzire in prealabil,cu  repetiții de pana la 8 ore pe zi,timp de cel putin o lună pentru coregrafia unui simplu dans.Pare ușor pentru cine privește dar cine a si încercat stie despre ce e vorba.

        Având în vedere ca lucrează aproape toate grupele de mușchi, picioarele in special si corpul este foarte solicitat iar după o singură repetiție pot apărea vanatai pe tot corpul.

         O initiativa ce vine din partea unui club de dans la bara  din America,Louisiana au facut o petitie prin care Pole Fitness-ul,cum e numit mai nou,să devină sport olimpic,având în vedere ca este un exercițiu de sport solicitant care pe langa ca vă dezvoltă senzualitatea ,prin practicare lui ,poate sa va tonifice corpul si chiar sa slabiti. Dacă această petitie v-a trece mai departe ar putea in 2016 să devină sport olimpic si sa se poată participa in Olimpiada de anul acesta de la Rio.

          Totusi daca vom vedea acest sport la Jocurile Olimpice,va trebui sa se scape de imaginea sexy si orice conotatie erotica.Este un sport la bara,care in strainatate este foarte bine privit si promovat.Discutam despre un sport de performanta si nu de un instrument de striptease iar noi ,romanii ar trebui sa renuntam la prejudecati.

          Deja, pe tot globul se organizeaza anual sute de campionate nationale si internationale la unele dintre ele avand reguli similare cu cele de la olimpiada.

Astept să comentați acest subiect,sa-mi spuneți daca practicati acest sport sau ce parere aveti .Daca vă place acest subiect vom reveni cu noi informații. În continuare va invit să urmăriți câteva profesioniste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu