marți, 19 aprilie 2016

Ce este moartea?



                          Buna seara dragii mei cititori,astazi bunica mea s-a stins din viata,in august ar fi implinit 80 de ani.Nu stiu ce se intampla cu sufletele noastre,unde se duc sau daca se vor reincarna.Nimeni nu stie cu certitudine,dar noua,celor ramasi in urma,ne lasa un gol in suflet si vrem sa credem sa isi vor gasi linistea.Din pacate moartea este ceva inevitabilsi face parte din ciclul vietii ,dar practic ce inseamna?Este o disparitie in neant sau cunostinta noastra ramane pastrata intr-o sursa de energie care se afla in creier dupa cum sustine Robert Lanza (doctor in medicina si specialist in biocentrism)?Puteti citi despre aceasta idee in blogul sau http://www.robertlanza.com/.
Moartea este un fenomen care a ridicat multe semne de intrebare tuturor civilizatiilor.Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au incercat sa afle ce se intampla dupa moarte.Bineinteles ca majoritatea dintre noi am trecut prin asa ceva,moartea cuiva drag,si sigur ne-am pus intrebari depre ce se intampla dupa,se spune ca sufletul este indistructibil ,dar este condamnat sa treaca prin mai multe etape pana la o eliberare finala.
Niciodata nu ne simtim pregatiti cand ne moare cineva drag,de aceea suferinta exista in fiecare dintre noi,doar ca incercam sa ne gandim ca persoana draga isi v-a gasi pacea .In mitologia romaneasca se spune ca dupa moarte sufletul se desparte de trup,se integreaza cosmosului si se uneste cu natura,formand cu aceasta un intreg.
Pe https://luminarasaritului.wordpress.com/2011/02/06/ce-e-moartea/ este un articol foarte interesant pe care va sfatuiesc sa-l cititi si din care voi cita un pic in continuare.
Stii de ce mai urasti moartea? Pentru ca o crezi Separare. Ai vazut cum oamenii la care tineai au plecat prin moarte de langa tine si nu i-ai mai intalnit niciodata. Ti-e dor de ei, dar asta nu ii intoarce.
Stii de ce detesti moartea? Pentru ca nu o intelegi. Si asa fac oamenii…urasc ce nu inteleg
Ceea ce crezi tu ca e SFARSITUL, E DE FAPT UN NOU INCEPUT. Ei, cum iti suna asta? Parca deja ti s-a mai descretit fruntea. Perfect. Acum asculta ce am sa iti spun.
Cand ai venit pe Pamant, in Lumea asta ( sper ca nu crezi ca Pamantul e singura Lume din Univers) ti s-a dat un corp de care sa te folosesti ca sa te conectezi, adaptezi si dezvolti in dimensiunea in care vei trai. Acest corp te imbraca, pentru ca tu esti Sine. Dar omul a inventat hainele si a imbracat corpul, asa ca tu crezi ca invelisul sunt hainele, si corpul esti tu. Nu, hainele sunt doar niste…protectii suplimentare. Acest corp te ajuta atat timp cat tu ai nevoie de el, si cat timp iti faci misiunea. Cand misiunea ta e gata, corpul si-a indeplinit scopul si il lasi in urma, intorcandu-te de unde ai venit. Pricepi? Stiu ca poate nu ma crezi acum, dar o sa vezi tu cand “o sa mori”…sau, sper, cand te vei trezi si ti se va deschide accesul la cunoasterea universala.
Te intrebi probabil, daca acest corp este dat sa ne folosim de el, atunci de ce se imbolnaveste si ne incurca?  Te intreb eu: De ce il imbolnavesti? Pentru ca tu nu ai grija de el. Pai , ai sa spui, eu am mare grija de el fizic, mananc sanatos, iau suplimente, fac sport si tot se imbolnaveste! Da? Felicitari! Dar stiai ca trupul tau e energie la o vibratie mai joasa doar, si ca el are nevoie sa se hraneasca si cu altceva decat hrana exterioara lui? Stii ca e interconectat cu starea ta spirituala si emotionala si ca orice blocaj emotiona, spiritual, mental de al tau, se reflecta in starea ta de sanatate fizica? Nu e asa ca te-ai imbolnavit de inima dupa ce ai suferit mult si nu ai acceptat viata asa cum era? Nu e asa ca ai facut diabet dupa o mare suparare? Nu e asa ca ai facut astm dupa ce ai suferit de depresie? Nu e asa ca te doare capul cand nu simti si traiesti liber? Sunt doar cateva exemple…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu